Château Romanin Alpilles - De Grote Hamersma

Château Romanin

Alpilles 2018
Geproefd op 4 september 2020

Château Romanin is niet zomaar een chateautje. Toen het werd gebouwd werd er al rekening gehouden met het verscheiden der seizoenen, de invloeden van de Grote Beer, de Kleine Beer, de planeten Mars, Venus, Jupiter en de passage van de zon en de volle maan. Is Demeter-gecertificeerd.

Laatstgenoemde duiding mag alleen gebruikt worden voor biologisch-dynamische wijnen, gemaakt volgens de antroposofische principes van Rudolf Steiner. Een Demeter-boer bedient zich niet alleen van homeopathische preparaten, maar roept tevens de hulp in van hogerhand. De stand der planeten, aardstralen en eb en vloed zijn allemaal van invloed op groei-, snoei- en oogstmomenten. Kortom, de syrah en mourvèdre in deze blend hebben zich voorbeeldig gedragen en zijn geknuffeld tot aan het vat.

Heeft het effect gehad? Zeker. Rijpe pruimen, zoete kersen, dikke cassis, sweet spices, suède tannines. Subtiel en weldadig. Prachtig afgewogen materie. En dit is nog maar de eenvoudige uitvoering van Château Romanin. Check vooral ook de zonnestanden in hun La Chapelle en de Grand Vin. 

 

 

wine-score-star
Rood
- Alpilles - Frankrijk
Producent: Château Romanin mourvèdre >syrah >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chez Château € 11.95
wine-score-star
Rood
- Alpilles - Frankrijk
Producent: Château Romanin
mourvèdre >syrah >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chez Château € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.