Château Famaey Malbec ‘Prestige’ - De Grote Hamersma

Château Famaey

Malbec 'Prestige' 2018
Geproefd op 4 december 2021

Prestige. Maar juist de basismalbec van Famaey. De echte elite presenteert zich als 'Cuvée X' en sinds kort ook als Le Grez dans Le Grès en die zijn daarentegen wel voorzien van een prestigieus prijskaartje, want die kosten zo'n beetje het dubbele. Enfin, verder met le vin. Die is fijn. Cahors zoals die zich tegenwoordig in de 21e eeuw wel meer manifesteert.

Zodoende enigszins ontdaan van wat al te veel ruwe knoesten, roestig hang- en sluitwerk en grove stuc maar nog steeds geen watje met een fluwelen jasje. Luister maar naar wat het duistere fruit te vertellen heeft. Over wat eenzame opsluiting achter donker eiken met een malbec doet. Wat zoete praatjes fluisteren, tannines temmen en wilde eend met zwarte olijven verordonneren. Dat laatste dan wel weer met luide stem. Vorig jaar proefden we de 2017, een fijn jaar. Maar 2018 presteert net wat nadrukkelijker. Pluspuntje. Ook omdat de prijs dezelfde is gebleven. 

wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Famaey malbec >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 12.99
wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Famaey
malbec >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Vindom Wine Boutique € 12.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.