La Massa Giorgio Primo - De Grote Hamersma

La Massa

Giorgio Primo 2012
Geproefd op 17 september 2020

Lees meer over dit domein bij de 2016 oogst van La Massa. Dit is hun Super Tuscan die zonder tussenkomst van ook maar een spatje sangiovese. tot ons is gekomen. Cabernet sauvignon, merlot en petit verdot moeten de klus klaren. Is gelukt in een voor Toscane toch moeilijk jaar. Hitte en droogte regeerden maar in het tiende jaar dat Giampaolo Motta, de baas van La Massa, het roer had omgegooid en alle wijngaarden had geherstructureerd, presteerde hij op hoog niveau.

Donkere pruimen met een dropzweempje, het lijkt nota bene wel of Heston Blumenthal zich ermee heeft bemoeid. Espressotoets en bittere chocola, zwarte bessen, zwarte peper en donkere kersen en toch een uiterst stralende verschijning. Opgewreven tannines en ondanks de overduidelijke 'bordeauxsignatuur' vanwege het trio cabernet, merlot en petit verdot een finale met van die onvergelijkbare, unieke en authentieke Italiaanse zuren. Primo de luxe. 

wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 87.50
wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 87.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.