Tenuta di Trinoro Le Cupole - De Grote Hamersma

Tenuta di Trinoro

Le Cupole 2014
Geproefd op 18 september 2020

Andrea Franchetti. Heeft drank met de paplepel ingegoten gekregen. Is er eentje uit het Cinzano imperium. Besloot echter druiven te gaan gebruiken om wijn van te maken in plaats van deze tot vermout te verbouwen. Wist zich bijgestaan door Peter Sisseck, de legendarische producent van het Spaanse Pingus, en door Jean-Luc Thunevin, van het minstens even begerenswaardige Franse Valandraud. Het moge duidelijk zijn, beiden hebben een broertje dood aan slechte wijn.

Enfin, die maakt Franchetti dan ook niet. In het zuiden van de Montalcino streek liet hij het Bordeaux Trio aanrukken. Merlot en cabernet franc op de voorgrond en cabernet sauvignon als back ground vocals. Kortom, de vaste ingrediënten voor wie Super Tuscans wil maken.

Is behoorlijk goed gelukt. Diep donkere partijen. Donker fruit: pruimen, bramen, zwarte bessen. Verse kruiden. Licht laurier vertier. Voor Frankrijk onbekende zuren. Kordate tannines. Pakt groots uit maar pakt nog niet helemaal uit. Opleggen loont. 

wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 29.50
wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 29.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.