Phebus Malbec Gran Reservado - De Grote Hamersma

Phebus

Malbec Gran Reservado 2020
Geproefd op 25 oktober 2023

Malbec geeft stoere wijnen. Malbec wordt dan ook wel het machoneefje van merlot genoemd. Donker fruit, ruig leer, pezige tannines.

Heeft deze breedgeschouderde Gran Reservado allemaal in huis, maar daarnaast heeft hij een onverwacht beminnelijk karakter, een zachtmoedige inborst, en een zeer goede opvoeding.

Oftewel: een malbec die duidelijk toont dat hij van oorsprong een bordeauxdruif is, een druif voor wijn die zich moeten kunnen vertonen op met damast gedekte tafels, temidden van tafelzilver en kristal, en hooggestemd gezelschap.

 

zonder hoogtevrees. Andes DNA. Klimijzers echter niet nodig. Een kurkentrekker voldoet. Rijpe, gesoigneerde stijl waarin het herfstbos zich manifesteert. Gevallen bladeren, late zon in een ven en er moet ergens sprake zijn van eikenbomen: de hond ruikt een truffeltje. Fraai, rijp en genoeglijk fruit. Genoeg bovendien. Gewelde pruimen, warme kersen, cassis en cacao. Pepertje en zuren.

wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Phebus malbec >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 16.50
wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Phebus
malbec >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 16.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.