Badia a Coltibuono - De Grote Hamersma

Badia a Coltibuono

2017
Geproefd op 30 september 2020

Duizend jaar oud klooster. Gelukkig wel met het allernieuwste van het allernieuwste in de wijnkelder. Het ruikt er ook lekker. Naar een fijne, goed verzorgde warme maaltijd. Komt omdat de moeder van de wijnmaker de beroemde Lorenza de Medici is, kookboekenschrijfster, oprichtster van de kookschool ter plekke en in heel Italië geliefd om haar recepten.

Dochter Emanuela verzorgt daar thans wat te drinken. Klassieke chianti classico bijvoorbeeld. Wilde gisten. Follatura: het regelmatig onderdompelen van de schillenhoed, waardoor het gehalte aan blauw-rode kleurstoffen, tannines en aromatische voorlopers in de most stijgt. Oversteken zonder pompen: Emanuela laat de zwaartekracht het werk doen. Opvoeding op grote foeders, Frans en Oostenrijk eiken.

Vorig jaar proefden we de 2016, boordevol doorgestudeerde bitterzure kersen, behaaglijke aardbeitjes, kruiden in de zon en geruststellende lichtbelegen toets. Het daarop volgende oogstjaar moeilijk, want zeer hete omstandigheden. Maar laat nu met name chianti classico in het algemeen toen het hoofd koel hebben gehouden. Badia e Coltibuono pakte helemaal schitterend uit. Helderheid, zuiverheid en prachtige, elegante, beschaafde en spatzuivere zuren met name. 

wine-score-star
Rood
- Chianti Classico - Italië
Producent: Badia a Coltibuono canaiolo >sangiovese >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 18.95
wine-score-star
Rood
- Chianti Classico - Italië
Producent: Badia a Coltibuono
canaiolo >sangiovese >
13,5%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.