Campinuovi - De Grote Hamersma

Campinuovi

2016
Geproefd op 3 oktober 2020

Montecucco. U vindt het tussen Monte Amiata en Monte Grosseto. De regio fungeert als een soort overdrukventiel voor Montalcino. Die wijnregio is inmiddels zo begeerd dat de prijzen voor grond stijgen als ware het de Amsterdamse woningmarkt. En dan valt ruim onder de twee tientjes wel weer mee. Mooie sangiovese namelijk.

'Een impressie van zoete tabak en nieuw leer. Behaaglijk zonder warm of geeuwerig te worden. Ontdaan van het serieuze en het soms bitterzure van chianti. Opgewekt nerveus rood fruit. Trillende frambozenhaartjes. Beheerste kerseninbreng en pruimen uit de koeling. Mooi vlezig. Zachtjes je tanden in zetten en even doorbijten vanwege de zuren.' Aldus de 2015 die ik vorig jaar beoordeelde. Maar deze is serieus nog beter. Kan zo maar de strijd aan met een goede Brunello di Montalcino. Die verliest het hoe dan ook qua prijs. 

wine-score-star
Rood
- Montecucco - Italië
Producent: Campinuovi sangiovese >
14,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 18.99
wine-score-star
Rood
- Montecucco - Italië
Producent: Campinuovi
sangiovese >
14,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 18.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.