Centanni Primo Delia - De Grote Hamersma

Centanni

Primo Delia 2017
Geproefd op 8 oktober 2020

De gebruikte druiven worden 'vanwege bedrijfsgeheimen' niet vrijgegeven. 'Deze zijn doorgegeven van onze grootouders Primo en Delia.' Alle begrip. Nu ook voor de naam. En laten we eerlijk zijn, het zou alleen jammer zijn als er sprake was geweest van misdaden tegen tegen de smaakpapillen. Thans is er slechts sprake van pijn aan de ogen. Vanwege de ook verder belabberde vertaling, onder andere van het maakproces op de website.

'De druiven zijn ontsteeld en licht geplet. Vervolgens de verpletterde druiven worden overgebracht naar de fermentoren, die klein en verbonden zijn samen door een vervangend systeem, om de gisting bij een gecontroleerde te starten temperatuur.' Waarvan akte. Laat de wijn maar spreken. En dat proces voltrekt zich foutloos. Stevige, kerngezonde rosso. Soort van amaronezoet, espresso, bramen- en kersenlikeur en bittere chocolade. Flinke greep uit de zonzijde van het kruidenrek. Dik voor elkaar. Prima Primo. Delicatesse Delia. 

wine-score-star
Rood
- Marche - Italië
Producent: Centanni
15%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Piceno Wijnen € 30.00
wine-score-star
Rood
- Marche - Italië
Producent: Centanni
15%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Piceno Wijnen € 30.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.