Château Potensac - De Grote Hamersma

Château Potensac

2016
Geproefd op 9 oktober 2020

Potensac, Médoc-domein van de familie Delon die ook nog eens Léoville Las Cases (persoonlijke favoriet van De Grote Hamersma zelf), Clos du Marquis en Château Nénin in portefeuille hebben. Kortom, die kun je wel om een flesje rode wijn sturen. Bijvoorbeeld uit 2016 toen ze hun merlot vroeg plukten en cabernet sauvignon juist laat. Balans gezocht en gevonden.

Daarbij bevalt Potensac mij altijd vanwege zijn wat relaxte stijl. Geen stijve adel maar een ontspannend bewegende bon vivant. Wel met de juiste manieren overigens. Houdt zijn glas keurig aan het steeltje vast. Walst en ruikt de eerste koelere herfstdag, het koele buitje. Proeft het sappige rode en zwarte fruit, ontdekte de lichte specerij en de aanhoudende maar niet te nadrukkelijke finale. Dept de mond. Keurig. Om meteen nog een slokje te nemen. Knikt waarderend, wetende dat die oogst nog makkelijk tien, vijftien, misschien wel twintig jaar mee kan. 

wine-score-star
Rood
- Médoc - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 34.99
wine-score-star
Rood
- Médoc - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 34.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.