Weingut Dr. H. Thanisch Riesling ‘Graacher Himmelreich’ GG - De Grote Hamersma

Weingut Dr. H. Thanisch

Riesling 'Graacher Himmelreich' GG 2018
Geproefd op 15 oktober 2020

GG. Grosses Gewächs. Topstokken van een van de grote meneren in de Moezel. En anno 1636. Mede-eigenaar van de Doctor wijngaard in Bernkastel, home of the Trockenbeerenauslese, het ultieme zoet. Regelmatig heeft men er ook de hulp van een dokter moeten inroepen: de wijngaard is angstaanjagend steil, en hup, daar ging weer een plukker. Sprongetje - niet uit de wijngaard maar in de tijd - naar 1988. Familiedingetje: het Weingut werd opgesplitst, zodat er nu een Erben Thanisch en een Erben Müller-Burggraef bestaat. Ter geruststelling: beide zijn van topniveau.

Met die laatste hebben we echter hier van doen. Opvallend rokerige riesling. De nootjestroef wordt gespeeld. Bespikkelen rijpe peer. Associaties bovendien: goede meloen met heel goede ham. Compact verder met gedroogde abrikoos, sinaasappelschilletjes, nectarine, slalommend langs gebakken appeltjes, een kokosmakroontje om vervolgens beendroog, citrusrijk, grapefruitbitterend en mineraal te finishen. Leidt tot een fascinerende stijl, dat steile wandwerk.

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Dr. H. Thanisch riesling >
12%
medium
Te koop bij Prijs
Jumbo Foodmarkt € 19.99
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Dr. H. Thanisch
riesling >
12%
medium
Te koop bij Prijs
Jumbo Foodmarkt € 19.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.