Villebois Sancerre - De Grote Hamersma

Villebois

Sancerre 2020
Geproefd op 11 december 2021

Villebois. Inmiddels een grootmacht in de Loire. En met Hollandse roots: landgenoot Joost van der Does de Willebois verruilde zijn boardroom in het bedrijfsleven voor een plek in de wijngaarden. Ging met vrienden aan de slag in de Loire. Eerst schoorvoetend, maar steeds voortvarender. Kocht en koopt en maakt bovenal lekkere wijn. Is inmiddels een ‘speler’ van formaat.

Mede dankzij Thierry Merlet, een wijnmaker uit de regio die ook in Nieuw-Zeeland doende is geweest, waar ze immers ook wel wat met sauvignon blanc op hebben. Proef ook hun andere wit uit Touraine en Pouilly-Fumé raad ik zo aan. Maar vergeet deze Sancerre met wijnspeciaalzaakkwaliteiten niet. Maar dan wel weer wat vriendelijker geprijsd. 

De 2019 noteerde knapperig fruit, witte peper, groen krakend appeltje, citrus en lekkere bitters. Zacht, fris en toch ook stevig. Breed uitwaaierend en trakterend op meer vulling. Thans 2020. Het zevende jaar op rij dat spectaculair goed is in de Loire. Zeer smakelijk voor dit geld. 

wine-score-star
Wit
- Sancerre - Frankrijk
Producent: Villebois sauvignon blanc >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Jumbo € 16.49
wine-score-star
Wit
- Sancerre - Frankrijk
Producent: Villebois
sauvignon blanc >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Jumbo € 16.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.