Nada Fiorenzo - De Grote Hamersma

Nada Fiorenzo

2017
Geproefd op 24 oktober 2020

Danilo Nada. Jongste loot aan de vier generaties tellende stamboom van de familie. 'Ziet eruit als de ideale schoonzoon' oordeelde mevrouw Hamersma die nooit ver weg is als er echt mooie flessen open gaan terwijl ze naar zijn foto keek op de website van de importeur. Toevallig heeft ze er al een en die wenst zijn positie niet vrij te geven. Nu zuchtte ik niet 'jammer' maar het vooruitzicht om onbeperkt toegang te hebben tot de kelders van de Nada's was aanlokkelijk.

En dat terwijl ik hier nog maar het instappertje in het glas had. Wel al keurig van biologisch geteelde druiven (maar nog niet gecertificeerd) zonder pompen en andere krachten en machten van buitenaf in de fles beland. Waar Barolo, de mannelijke Piemontees is Barbaresco, de vrouwelijke. De elegante bovendien. Frêle en fijnzinnig. Rozenblaadjes en rozenbottels. Transparante kersen. Een wijn als een ideale schoondochter. Maar die hebben we ook al. Lees vooral toch ook even bij de Manzola en de Montaribaldi. Want het kan nog idealer...

wine-score-star
Rood
- Barbaresco - Italië
Producent: Nada Fiorenzo nebbiolo >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 31.00
wine-score-star
Rood
- Barbaresco - Italië
Producent: Nada Fiorenzo
nebbiolo >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 31.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.