Château Romanin Alpilles - De Grote Hamersma

Château Romanin

Alpilles 2020
Geproefd op 3 juni 2021

Kijk nou, de counoise. Kom je bijna nooit tegen. En als je 'm treft dan is dat vooral in de Rhônevallei en omstreken. Maar daar schikt ie zich ook nederig in een bijrol. Staat een hoofdrol voor deze rosé niet in de weg.

De 2019 oogst van deze Romanin werd door het Franse blad Magazine Campagne Gourmande uitgeroepen tot dé zomerrosé van 2020. Maar sorry dat nummer had ik waarschijnlijk gemist omdat ik dat door de lockdown niet had kunnen halen bij mijn favoriete kiosk in Saint-Rémy-de-Provence. Zodoende destijds maar even op de eigen bevindingen afgaan.  

Dat beviel. Geen getut in een roze tutu. Bewaarrosé. Wijnrosé. Rosé met inhoud en kracht, maar zonder zwaar te worden. Nergens flirtend met zoet, ruimte voor klein rood fruit, sinaasappelschilltje achter de coulissen, lokale kruiderij, tannines. Niks slok, slok, tegen de dorst. Ook dit jaar weer. Zelfs nog wat stoerder en steviger al is het alcoholpercentage een volle procentpunt omlaag gegaan. De score niet. Of moet ik zeggen: juist niet? Het maakt een extra glaasje ter verfrissing nog aanlokkelijker. 

wine-score-star
Rosé
- Alpilles - Frankrijk
Producent: Château Romanin cabernet sauvignon >counoise >grenache >syrah >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chez Château € 11.95
wine-score-star
Rosé
- Alpilles - Frankrijk
Producent: Château Romanin
cabernet sauvignon >counoise >grenache >syrah >
13%
medium
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Chez Château € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.