André Robert ‘Les Jardins du Mesnil’ Grand Cru Blanc de Blancs Brut - De Grote Hamersma

André Robert

'Les Jardins du Mesnil' Grand Cru Blanc de Blancs Brut
Geproefd op 9 november 2020

Welkom in Côte de Blancs, in Mesnil-sur-Oger, een van de grand cru gemeenten ter plekke. Even aankloppen maar bij André Robert, de familie die daar dit jaar precies 60 jaar onder eigen naam actief is. Champagne! Om het te vieren. Dat doen we samen met Claire Robert, de kleindochter, en haar man Jean Baptiste. Gaan we even mee in de tuin zitten, Les Jardins du Mesnil is misschien wel de beste optie. Veel kalksteen ter plekke: houdt chardonnay van. Kun je ruiken, kun je proeven.

Ziltig, jodium, florsensatie. Rondom gevuld met ingetogen geel fruit, een klein vetje, een kruimeltje notigheid dankzij zeven maanden houtinzet. Weldadig droog: dosage 5 gram. 'Champagne voor Bourgogne-liefhebbers' meent de importeur. Kan kloppen. Al moet je met een dergelijk prijskaartje dan nog goed zoeken om op dit niveau in Bourgogne iets te vinden. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: André Robert chardonnay >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 45.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: André Robert
chardonnay >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 45.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.