Dehours & Fils ‘Les Vignes de la Vallée’ Brut - De Grote Hamersma

Dehours & Fils

'Les Vignes de la Vallée' Brut
Geproefd op 9 november 2020

Maak kennis met Jerôme Dehours. Vierde generatie Champagnemaker teven eersteklas menner van de meunier, de druif die maar zelden een hoofdrol wordt gegund in de regio. Te moeilijk, te ingewikkeld, niet interessant genoeg, hooguit geschikt voor 'erbij'. Maar bij Dehours eet ie uit de hand. Inmiddels heeft hij op de zuidoever van de Marne tweederde van zijn wijngaarden aan deze druif toegewezen. 'Hij gelooft in mij' neuriede de meunier. 

En die gulheid wordt beloond. Mede dankzij het solera-systeem dat Dehours in 1998 in het leven heeft geroepen, waarbij nieuwe en oude jaargangen met elkaar worden gemengd. Een prachtige, krachtige, gistige blanc is het resultaat. Wat extra verfijnde vulling door de discrete inbreng van chardonnay en wat extra stoerheid en fruit door het spatje pinot noir. Aardsheid, laagjes, ontdekking en verdieping. Manifesteert zich tijdens de maaltijd. Het aperitief vindt Dehours voor deze Champagne te oppervlakkig. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 45.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Te koop bij Prijs
l'Atelier du Champagne € 45.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.