Weingut Proidl Grüner Veltliner ‘Ried Pellingen’ Senftenberger - De Grote Hamersma

Weingut Proidl

Grüner Veltliner ‘Ried Pellingen’ Senftenberger 2019
Geproefd op 9 november 2020

ÖTW. Österreichischer Traditionsweingüter. Een groep van een dikke 20 leden die zich bezighouden met het in hun wijnen tot uitdrukking brengen van de kwaliteitskenmerken van de allerbeste wijngaarden langs de Donau, de zogeheten Erste Lage. En Proidl is ook niet de eerste de beste: al 300 jaar een wijnfamiliedomein.Eerder (toen ze nog net geen drie eeuwen bestonden) proefde ik al onverbiddelijk goeie riesling van ze. Later gevolgd door een indrukwekkende grüner: Ried Ehrenfels

Maar deze grüner mag er ook wezen. Streepje vriendelijke geprijsd maar kwalitatief op hetzelfde niveau. Signatuur van Proidl is zijn rijpe, wat rijkere stijl. Niet van dat hittepetitterige witte sap maar met een mooie gelaagdheid. Mango, passievrucht, rijpe appel, peer, mandarijn, karameltoffee, milde zuren. Rond, gevuld en toch de verkwikking van grüner. 

wine-score-star
Wit
- Kremstal Reserve - Oostenrijk
Producent: Weingut Proidl grüner veltliner >
14,5%
medium
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 19.95
wine-score-star
Wit
- Kremstal Reserve - Oostenrijk
Producent: Weingut Proidl
grüner veltliner >
14,5%
medium
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.