Weingut J.Neus Frühburgunder trocken ‘Ingelheimer’ - De Grote Hamersma

Weingut J.Neus

Frühburgunder trocken 'Ingelheimer' 2018
Geproefd op 9 november 2020

De frühburgunder is als de Harley Davidson voor motorrijders, een smaakvolle rariteit,’ las ik ooit in een paper dat ene H.A. Westerhof aan het internet heeft toevertrouwd. Harley in het land van BMW nota bene. In het kader van Werken met Wijn wijdde hij maar liefst negen pagina’s aan deze zonderling. Geen spätburgunder, wel een mutatie daarvan: pinot noir précoce om precies te zijn. Vroeger rijp. Lage opbrengst. ‘Door velen wordt de frühburgunder als smaakvoller ervaren dan de spätburgunder,’ las ik bovendien. Waarvan akte.

Van degene die ik heb geproefd en beoordeeld kan ik dat bevestigen. Het leek wel alsof ze alleen de beste modelletjes van die Harley de grens over hadden laten rijden. Met in de zadeltassen opgewekt rood zomerfruit, gejoel vanuit het zijspan, prachtig en goed ingezeten zadels van rood leer, wapperende manen en deze bovendien een neus voor cassis, bramen en zwarte kersen.

wine-score-star
Rood
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut J.Neus frühburgunder >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 19.95
wine-score-star
Rood
- Rheinhessen - Duitsland
Producent: Weingut J.Neus
frühburgunder >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.