Catherine Le Goeuil - De Grote Hamersma

Catherine Le Goeuil

2019
Geproefd op 11 november 2020

Pionier aan de Rhônerivier. Hoofdstuk 1 van dit verhaal: Catherine Le Goeuil komt oorspronkelijk uit Congo. Eerlijk is eerlijk: daar ken ik er niet veel van. Eigenlijk maar een: Catherine Le Goeuil. Ging wijn maken en kwam er toen achter dat zij ziek werd van haar eigen maaksel, doodziek zelfs Niet omdat haar rood zo vies was of omdat ze er te veel van dronk: het kwam van de chemische bestrijdingsmiddelen die ze gebruikte.

Enfin, je  begrijpt het al: Catherine Le Goeuil kan inmiddels een schoon grond verklaring overleggen. Herbiciden, pesticiden en sulfiet zijn verbannen. Zelf is ze fitter dan ooit en spreidt ze een ongebreidelde energie tentoon. Die gebruikt ze om puur natuur rhône te maken. Ruikt aangenaam stallig, de gierput op een kiertje, de aarde van het erf soezerig en warm, het rode fruit rijp en schooierend, de tannines loom geeuwend, maar de afdronk vol pit en peperigheid. 

wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: Catherine Le Goeuil carignan >grenache >syrah >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 12.79
wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Producent: Catherine Le Goeuil
carignan >grenache >syrah >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Grapedistrict € 12.79
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.