Thorn-Clarke Shotfire - De Grote Hamersma

Thorn-Clarke

Shotfire 2016
Geproefd op 12 november 2020

Robert Parker noemde de wijnen van Thorn-Clarke in zijn The Wine Advocate ooit ‘astonishing wine values’. Nu hebben wij nooit rechten gestudeerd zodoende durven we wat dat betreft niets a décharge te beweren. Al diverse wijnen en jaargangen van Thorn-Clarke geproefd en ons keer op keer verbaasd over inhoud en prijskaartje. 

Neem ook deze shiraz. Over de 2014 noteerden we eerder: 'Shotfire knalt erin. Confitureplateau met chocospiksels, kaneelstokjes schragen zich in de zon koesterende bramen en pruimen. Kersen wachten op de compote. Peper en mint sluiten warmte-koelteverbond.' Deze 2016 komt - ondanks zijn 15 procent alcohol - nota bene wat lichter over. Iets frisser bovendien omdat de mint uitmunt in balans. Beter daardoor, wat minder nadrukkelijk. Of moeten we uitspraak daarover aan De Rijdende Rechter over laten? Als ie dat doet, mag ie daarna in ieder geval niet meer zelf achter het stuur. 

wine-score-star
Rood
Producent: Thorn-Clarke shiraz >
15%
vol
Te koop bij Prijs
QVSelect € 15.95
wine-score-star
Rood
Producent: Thorn-Clarke
shiraz >
15%
vol
Te koop bij Prijs
QVSelect € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.