La Gerla - De Grote Hamersma

La Gerla

2018
Geproefd op 12 november 2020

Rosso di Montalcino. Volgens Hugh Johnsons Wijngids ‘DOC voor vroeg drinkbare Brunello-druiven’. Hij heeft gelijk. Nu zit bij mij permanent de vijf in de klok dus die fles ging open. Bood wijn die afkomstig is van een domein dat eerder in handen was van het legendarische Biondi-Santi. Gelukkig hanteren de eigenaren een wat ander prijsbeleid.

'Hout daarentegen schuwen ze niet' noteerde ik over de 2016, een fors betimmerde editie. Vanille. Speculaaspop. Geflambeerde kersen. Vol, behaaglijk en warmbloedig. In 2017 werd er met de grote vaten van Sloveens eiken (50 en 100 hl) iets genuanceerder omgesprongen. Maar voor 2018 zijn ze bij La Gerla weer bij het Eikenpaleis langs geweest.

Gezegd moet worden: er is niet voor kliklaminaat gekozen. Weldadige balans tussen fruit en hout. Luxe lambrisering. Speculaas van de kostbare banketbakker. Opgepoetst fruit van de groentenjuwelier. Pruimen in kistjes. Specerijen met een herkomstaanduiding (en dan bedoel ik niet Verstegen; met alle respect). Fijnzinnige verschijning. 

wine-score-star
Rood
- Rosso di Montalcino - Italië
Producent: La Gerla sangiovese >
14%
vol
Te koop bij Prijs
QVSelect € 24.50
wine-score-star
Rood
- Rosso di Montalcino - Italië
Producent: La Gerla
sangiovese >
14%
vol
Te koop bij Prijs
QVSelect € 24.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.