Weingut Spreitzer Riesling trocken - De Grote Hamersma

Weingut Spreitzer

Riesling trocken 2019
Geproefd op 17 november 2020

Kun je nog spreken van een ontdekking als een wijngoed zijn 360-jarig jubileum viert? vroeg de Duitse editie van de GaultMillau-gids zich in 2001 af? Klaarblijkelijk wel. Want toen werd Spreitzer door hen uitgeroepen als ‘Entdeckung des Jahres’. En goed nieuws: in die tussenliggende periode hebben broers Bernd en Andreas Spreitzer zich nog verder verbeterd. Inmiddels worden ze tot de top van de Rheingau gerekend, hebben ze vier druiventrosjes in de gids en er gelukkig nog veel meer op hun 15 hectaren.

Hun kracht: riesling. En ondanks hun hoge niveau zeer nederige prijzen. Neem deze. Een droom van rijkheid, fijnheid en kwaliteit. Tropenaanzet, rode grapefruit, lychees, ananas, mango en honing doorzwierend naar een fijne droogheid, citruszest en een streeploos opdrogende afdronk. Want trocken blijft ie. Wat kan riesling op dit prijsniveau toch ontzettend veel te bieden hebben. 

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Spreitzer riesling >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 11.50
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Spreitzer
riesling >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 11.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.