Weingut Günther Steinmetz Chardonnay ‘Virgo Natura’ - De Grote Hamersma

Weingut Günther Steinmetz

Chardonnay 'Virgo Natura' 2018
Geproefd op 17 november 2020

Ontdekt via Facebook door de importeur. Daarna ook voor de zekerheid maar gaan proeven. Onder de indruk geraakt van deze jonge wijnmaker die zijn leeftijd compenseert met stokoude rieslingstokken op, zoals dat in het Duits zo overtuigend heet, een ‘Besonders priveligierte Lage’. Zodoende moet je echt ook eens zijn Brauneberger Juffer proeven. Dit keer werden we getrakteerd op zijn Riesling kabinett ‘Wehlener Sonnenuhr’. Prachtmateriaal!

'Maar je moet ook eens zijn (en mijn) enige orange wine proberen' meldde de importeur. Overigens niet via Facebook maar gewoon door de telefoon met zijn stem. Dat bestaat ook nog. Enfin. Kom maar op. Van chardonnay nota bene. En jazeker hoor: die is heel goed. Abrikoos-marmelade-mandarijn. Rokerige bergamot schurend langs gedroogde vruchten. Rondingen maar ook randjes. Even houvast maar dan glijden we door richting de afdronk, vol bitters achter op de tong, herinnerend aan jasmijnthee.

wine-score-star
Wit
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 18.95
wine-score-star
Wit
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 18.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.