Wild Shore Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Wild Shore

Sauvignon Blanc 2020
Geproefd op 20 november 2020

Hoe wild de kusten in Nieuw-Zeeland zijn kun je zien in Lord of the Rings, waarvan zoals bekend de hele trilogie daar is opgenomen. Na dat succes is het toerisme daar met meer dan een kwart gestegen. Allemaal op zoek naar die ring. En om Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc te drinken, die andere hit van het land. Daar hebben ze hoe dan ook meer dan drie van gemaakt. Sterker nog, ruim driekwart van alle geëxporteerde wijn is sauvignon blanc.

Nu brengt HEMA Nieuw-Zeeland hier naar toe. Scheelt enorm in de CO2-uitstoot. En bovendien kunnen we daar momenteel toch niet naar toe. Welaan, hoe gedraagt sauvignon blanc, de wilde witte, zich langs deze 'Wild Shore', de wilde kust. Niet al te wild gelukkig. Al iets te veel hysterisch spattende en stuivende uitvoeringen geproefd. Deze Wild Shore kenmerkt zich niet door een woeste branding maar dan een energieke vloed aan mollige kruisbessen, rijpe appel, rode grapefruit met een snufje vanille en een spatje citrus. 

wine-score-star
Wit
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Wild Shore sauvignon blanc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Hema € 8.75
wine-score-star
Wit
- Marlborough - Nieuw-Zeeland
Producent: Wild Shore
sauvignon blanc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Hema € 8.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.