Château Lamartine Cuvée Particulière - De Grote Hamersma

Château Lamartine

Cuvée Particulière 2018
Geproefd op 25 november 2020

Als die eend er dan toch aan moet geloven dan met deze Cahors graag. Prachtexemplaar. Wat te vieren bovendien. Het domein bestaat binnenkort 100 jaar. En de stokken van malbec die de hoofdrol opeisen in deze cuvée 50 tot 60. Sleep aan die cassoulet met eend en vul de glazen maar neem wel die modellen met een stevig voetje. Cahors die behoorlijk wat gewicht in de schaal legt. 

Inderdaad, geen onbenullige lachebekje waarmee elders in de regio wordt geëxperimenteerd (Cahors Primeur!). Bramen, zwarte bessen, laurier en vocht aan de wangwanden onttrekkende tannines. Ruw als een paardendeken, maar dan wel voor een viervoeter met stamboom. Viel tevens in de smaak bij de collega's van Decanter: platina medaille tijdens de World Wine Awards 2020. Wij kunnen niet hoger gaan dan Goud met een Ster. Ook mooi toch? Opvallend in het algemeen: Cahors toevallig aan een revival bezig? Frisse wind? Nieuw elan? Zoveel goede geproefd voor deze 2020 editie. 

wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Lamartine malbec >tannat >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 14.95
wine-score-star
Rood
- Cahors - Frankrijk
Producent: Château Lamartine
malbec >tannat >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.