Podere le Ripi Sogni e Follia - De Grote Hamersma

Podere le Ripi

Sogni e Follia 2016
Geproefd op 1 december 2020

Verdiep je toch vooral in de Amore e Magia, de Brunello di Montalcino van Podere Le Ripi. Rib uit je lijf, wat je zegt. Maar snik, snik, zo bloedstollend mooi. Sogni e Follia verzorgt de opmaat. De 2015 schijnt nog leverbaar te zijn: het jaar van de kleine druifjes met veel smaak. Al een eindje op streek qua ontwikkeling maar nergens een spoortje vermoeidheid. Snufje sigarenkist. Opa ook blij. Maar dan het kordate van kersen, vers en een portie licht gedroogd. Truffel en herfstblad. Oranjebittertjes. Rozenblad in geurige thee, het fijne, de rokerigheid. Filigreinzuren nemen ons verder mee. 

Thans de 2016 op de proeftafel. Die vermijden we niet. De pech voor de andere wijnen die vandaag nog komen gaan (het is 10.18 uur in de ochtend): die gaan het moeilijk krijgen hierna. Weliswaar nog een tikje dichtgetimmerd maar de inhoud bleek na enigszins luchten al snel opening van zaken te geven. De jeugdigheid gebald. De donkere kersen glanzend en gezond. Prachtige diepe zuren als van de fijnste balsamico. Uit een breed en mooi presterend jaar. 

wine-score-star
Rood
- Rosso di Montalcino - Italië
Producent: Podere le Ripi merlot >sangiovese >syrah >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 27.50
wine-score-star
Rood
- Rosso di Montalcino - Italië
Producent: Podere le Ripi
merlot >sangiovese >syrah >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
The Wine Connection € 27.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.