Caro - De Grote Hamersma

Caro

2016
Geproefd op 1 december 2020

Caro. Samenvoeging van Catena en Rothschild. En bedoelen we daar dan Catena, de man die Argentinië als wijnland weer op de kaart heeft gezet, en Lafite-Rothschild dan mee, de fameuze 1er grand cru classé uit Pauillac, Bordeaux? Jazeker. Wijn verbroedert, zo blijkt. Eerstgenoemde tekende voor de malbec in deze blend en Rothschild voor cabernet sauvignon.

En de kwaliteit is dermate dat ze beide afzenders duidelijk leesbaar op het etiket durven te zetten: Domaines Barons de Rothschild (Lafite) en Nicolás  Catena. Enfin, zo'n fles kun je dan vervolgens ook met de nodige aplomb op tafel zetten.

'Jij nog een glaasje Lafite?' Hoe dan ook, grote wijn. Medaillepakker. Schouderklopjesverzamelaar. Luxe paard. Breed uitgemeten rood en zwart fruit. Frambozen, kersen, pruimen en zwarte bessen die bij de duurste groentejuwelier niet zouden misstaan. Chocola komt na. Een korte vanillezoet-begroeting. Fluwelen tannines per strekkende meter. Afscheid met een stevige handdruk. We blijven wel Argentijn natuurlijk.

wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Caro cabernet sauvignon >malbec >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Drankgigant.nl € 41.95
wine-score-star
Rood
- Mendoza - Argentinië
Producent: Caro
cabernet sauvignon >malbec >
13,5%
vol
Te koop bij Prijs
Drankgigant.nl € 41.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.