Tormaresca Torcicoda - De Grote Hamersma

Tormaresca

Torcicoda 2020
Geproefd op 2 december 2023

Antinori beperkt zich niet tot Toscane. Deelt in het zuiden zijn know how met Tormaresca. Zou er zomaar eens toe bijgedragen kunnen hebben dat deze primitivo het eerder eens tot in de top 100 van het Amerikaanse Wine Spectator heeft geschopt. Niet gek voor zo’n Italiaan die men niet veel eerder niet zag staan. Maar om deze kom je niet heen. Daar ga je zelfs even voor zitten.

Volstrekt, rijp, soepel, zacht en behaaglijk als de Zuid-Italiaanse zon op een nazomermiddag. Rokerigheid als van fijne thee. Tabaksblad. Aardse tonen. Kruidig, mollig rood fruit en een aangename peperige afdronk.

Ook de 2020 oogst presenteert weer een powerhouse primitivo met diepgang. Bepaald geen Tokkie, trailertrash, hooligan of tattooprins. Filosofeert, leest Arnon Grunberg en begrijpt ’m zelfs, gaat naar performances, houdt van arthousefilms en drinkt wijn. Deze.

wine-score-star
Rood
- Salento - Italië
Producent: Tormaresca primitivo >
15,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Fourcroy € 24.95
wine-score-star
Rood
- Salento - Italië
Producent: Tormaresca
primitivo >
15,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Fourcroy € 24.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.