Cap Royal Élévé en futs de chêne - De Grote Hamersma

Cap Royal

Élévé en futs de chêne 2016
Geproefd op 9 december 2020

Élévé en futs de chêne. Hout opgevoed. En daar geen frustraties aan overgehouden. Wel een gouden medaille van het Challenge du Vin 2017. Plus al eerdere schouderklopjes (voor de 2010- 2014 en 2015-oogst) van De Grote Hamersma.

Ook in 2016 heeft Jean René Magnon, die zich ook met de wijnen van 2e grand cru classé Château Pichon-Baron in Pauillac bezighoudt, weer de Cap Royal beklommen, de oudste vuurtoren van Europa. Vanuit die positie heeft hij een superieur uitzicht op wat merlot en cabernet sauvignon in Bordeaux te bieden hebben.

Aldus laat hij zijn licht schijnen op cassis, braam, roosternootjes, vanilletonen en bracht het jaar 2016 nog wat meer diepgang, met name met dank aan excellerende cabernet sauvignon. Een ster schittert in de donkere nacht. En de 91 punten die Decanter tijdens de World Wine Awards 2019 heeft toegekend geven een en ander nog wat meer glans. 

wine-score-star
Rood
- Bordeaux Supérieur - Frankrijk
Producent: Cap Royal cabernet sauvignon >merlot >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6.99
wine-score-star
Rood
- Bordeaux Supérieur - Frankrijk
Producent: Cap Royal
cabernet sauvignon >merlot >
13,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 6.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.