Bailly-Lapierre Sauvignon Blanc - De Grote Hamersma

Bailly-Lapierre

Sauvignon Blanc 2019
Geproefd op 13 december 2020

Witte bourgogne wordt welbeschouwd altijd van chardonnay gemaakt. Akkoord, hier en daar produceert een wijnboer nog wat van aligoté. Maar deze wordt toch een beetje als tweede keus geafficheerd. Plant in diezelfde wijngaard chardonnay aan en je krijgt betere wijnen die bovendien meer opbrengen.

Saint-Bris moet het hebben van de uitzondering die de regel bevestigt. Is de buurstreek van Chablis en ook hier wordt strak wit gemaakt. Alleen niet van chardonnay, maar van sauvignon blanc. Vorig jaar een onverwacht vondstje bij Hoogvliet. Verraste toen met stuivende zuren en suizende citrus. Kiwi, limoen, groene appels. De verwachting was hooggespannen, maar het wordt alleen maar mooier. Perenijsjes. Sappig en zwoel als een tropisch zwemparadijs. Frissigheid en sappigheid. En ook nog eens een euro voordeliger geworden. 

wine-score-star
Wit
- Bourgogne Saint-Bris - Frankrijk
Producent: Bailly-Lapierre sauvignon blanc >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Hoogvliet € 8.99
wine-score-star
Wit
- Bourgogne Saint-Bris - Frankrijk
Producent: Bailly-Lapierre
sauvignon blanc >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Hoogvliet € 8.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.