Brimoncourt Brut Régence - De Grote Hamersma

Brimoncourt

Brut Régence
Geproefd op 19 december 2020

‘De verfijndheid en elegantie van deze champagne nodigt uit om te delen. Heerlijk bij een langoustine ceviche of een gepocheerde tarbot, maar bovenal als gedeeld aperitief,’ aldus Dominique Laporte, zijnde de beste sommelier van Frankrijk, las ik in een verslag. Vooral dat ‘gedeelde aperitief’ intrigeerde mij.

Wat is dat? Kun je eigenlijk wel solo-aperitieven of heet dat dan gewoon dat je een stille drinker bent? En strekt het dan ook tot aanbeveling om zulks alleen met stille wijn te doen, en niet met mousserende? De buren zouden het gekwebbel van de belletjes eens kunnen horen. Het geduw van de appeltjes tegen de citrus. Het geflierefluit van de besjes. Het zuchten van het zilt. Het gekraak van de amandeltjes. Voor je het weet komen ze aankloppen met de vraag of het wat zachter kan. Voor je het weet moet je zo’n fles delen.

wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Brimoncourt chardonnay >pinot noir >
12,5%
droog
Te koop bij Prijs
Thiessen Wijnkoopers € 29.50
wine-score-star
Wit Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Brimoncourt
chardonnay >pinot noir >
12,5%
droog
Te koop bij Prijs
Thiessen Wijnkoopers € 29.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.