Domaine de Chevillard

Mondeuse 2018
Geproefd op 26 dec 2020

Onlangs werd het domein door La Revue du Vin de France uitgeroepen tot 'La Découverte de l'Année.' Met dank aan zijn inspanningen met de mondeuse. In het Noordoost-Italiaanse is het overigens de refosco. In de Savoie wordt daar door de minder ambitieuzen een heerlijke, frisse bergwijn van met licht rood fruit, fijne zuren en een heerlijke kwiekheid van gemaakt die op bergtemperatuur geschonken kan worden. 

Matthieu Goury van Domaine de Chevillard heeft daar toch wat andere ideeën over. Die maakt mondeuse met kracht, kloekheid en karakter. Eerder kennisgemaakt met de 2016 oogst die de volgende notities opleverde: 'Dikke kersen, mooie zuren, laurier en een paddenstoel om op te gaan zitten en het landschap maar eens rustig te aanschouwen. Een glas wijn binnen handbereik. Deze, of als de fles leeg is St. Jean de la Porte die het nog hoger op zoekt'. 

De 2017 niet ontvangen. Rampjaar voor de regio in het algemeen en voor Chevillard in het bijzonder. Alles, bijna alles stukgevroren, op een beetje mondeuse na. En dat is waarschijnlijk naar elders verscheept. Maar 2018 bood troost. En hoe. 'Het beste jaar ooit voor mondeuse' wordt er wel gefluisterd. En jazeker, alles wat eerder is genoteerd maar fijner, vernuftiger en spiritueler. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Farmer Wijnen
Domaine de Chevillard
Rood
Savoie - Frankrijk
mondeuse
12%
Biologisch Sterwijn
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 30,99