Domaine de Cébène Les Bancèls - De Grote Hamersma

Domaine de Cébène

Les Bancèls 2017
Geproefd op 26 december 2020

Bijzondere wijnmaakster. Weet drie percelen grenache, syrah en mourvèdre tot het uiterste te bewegen. Ik proefde eerder de 2011 en 2015: donker fruit, zomerkersen, net aangelegd tannineweggetje in de zon richting laurierboompjes, ook rood fruit, mineraliteit en parmantige zuren. 2016 verscheen ook ten tonele: daar was niet veel van. Maar wat er was, was uitstekend.

Gezonde tannines die de wijn een lang en gezond leven in het vooruitzicht stellen. Kersen-, bessen- en cassislikeur. Frambozen. Klinkt wat meisjesachtig allemaal maar is uiterst kordaat. Bramen dienen zich aan. Met doornen en al, zich een weg banend door de lokale garrigue, wild wapperend met zijn zuren.

Thans 2017: ook al zo'n geslaagd jaar. Behalve dan dat er niet zo veel geproduceerd kon worden. Met extra aandacht genieten van Les Bancèls met de zwoel-fluwelen toets en een extra snufje peperigheid. Merci syrah...

wine-score-star
Rood
- Faugères - Frankrijk
Producent: Domaine de Cébène grenache >mourvèdre >syrah >
13,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
wine-score-star
Rood
- Faugères - Frankrijk
Producent: Domaine de Cébène
grenache >mourvèdre >syrah >
13,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.