Kruger Sauvignon Blanc ‘The Forgotten Vineyards’ - De Grote Hamersma

Kruger

Sauvignon Blanc 'The Forgotten Vineyards' 2019
Geproefd op 17 januari 2021

Johan Kruger. In 2005 won hij de prijs van Young South African Winemaker of the Year en ontving hij vijf sterren in de toonaangevende Platter-wijngids. Je zou zeggen: iedereen trots. Maar op Sterhuis, het familie-wijngoed waar hij furore maakte, leidde het tot spanningen. Bij zijn vader nota bene. Ben je lekker bezig, krijg je dit. 

Wat doe je dan? Voor jezelf beginnen. ‘Sliep uit, sliep uit,’ tegen pa zeggen en sans chêne een uitstekende eikenhoutvrije chardonnay gaan maken en deze dan ook maar zo noemen. Die proefde ik een paar jaar geleden en mocht ie nog steeds in het assortiment van Okhuysen zitten: zonder aarzelen aanschaffen. 

Gelukkig is Johan ook zijn sauvignon blanc niet vergeten als doet de naam van de wijngaarden anders vermoeden. Zachte, niet al te wilde, mild exotische editie. Passievrucht, mango, een perziktoets, rijpe appel en milde citrus. 

wine-score-star
Wit
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Kruger sauvignon blanc >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 8.95
wine-score-star
Wit
- Coastal Region - Zuid-Afrika
Producent: Kruger
sauvignon blanc >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 8.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.