Dr.Loosen

Riesling trocken 'Wehlener Sonnenuhr' GG 2014
Geproefd op 21 jan 2021

Sowieso al een etiket vol: Dr. Loosen, Riesling trocken 'Wehlener Sonnenuhr' GG. Voorts toch nog ruimte gevonden om er Alte Reben en Réserve op te kalligraferen. En op het achterlabel nog Flaschenummer 361 te laten aanbrengen. Toen was het papier op en werd er op de hals nog een sticker 'dry' geplakt. 

Al die typografische inspanningen zijn overigens niet voor niets geweest: collectors item. Ondanks het oogstjaar dat nog maar net gered werd door een mooie septembermaand. 'Goed selecteren' luidden destijds de waarschuwingen in de wijnkoopgidsen. 

Nu doet Dr. Loosen zo'n triage van druiven van huis uit, ook in de uitmuntende jaren, dus dat zat wel snor.  Aldus verscheen daar vanachter al die schrijverijen een zeer verfijnde, elegante en mineraaldroge riesling. Met een keur aan elitefruit. Rozebottel, peer, gedroogde appel, perzik, wat abrikoos, aaneengeregen door ranke zuren. Stuurde mij langs fraaie diepten, bood uitzicht op aangename vergezichten terwijl een frisse wind langs en in de wangen waaide en het Sonneuhr een 5 in de klok aankondigde. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Wijnkoperij Europa
Dr. Loosen
Wit
Mosel - Duitsland
riesling >
12,5%
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Europa € 65,00