Tbilvino Rkatsiteli - De Grote Hamersma

Tbilvino

Rkatsiteli 2019
Geproefd op 21 januari 2021

Ook wel bekend als rkaciteli, nota bene ooit de meest aangeplante druif in Rusland en de derde ter wereld, na airèn en grenache. In de jaren tachtig van de vorige eeuw moest er op last van Oostblokleider Gorbastjov flink gerooid worden. Maar nog steeds is het qua wijngaardvolume volgens de laatst bekende cijfers de vierde witte wijndruif ter wereld. 

Maar wat maken ze er nou precies mee? In Georgië het soort witte wijn waar we maar niet genoeg van lijken te krijgen: eenvoudig, schoon en fris. Zoals dat ook in het zuidwesten van Frankrijk wordt gemaakt.  'Mine is the most crispy in the country' jubelt wijnmaker Zura Margvelashvili die overigens ook orange wines in amfora's maakt  van de mtsvanedruif met een heel andere smaakbeleving (zie ook zijn qvervi). 

Leuke wijn overigens ook voor een blindproeverij. Wie de druif raadt, wint een volledig verzorgde voettocht naar China waar de rkaciteli bekend is als baiyu en hij gebruikt wordt voor tafelwijn.

wine-score-star
Wit
- Duitsland - Duitsland
Producent: Tbilvino rkatsiteli >
12%
licht
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 9.75
wine-score-star
Wit
- Duitsland - Duitsland
Producent: Tbilvino
rkatsiteli >
12%
licht
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 9.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.