Weingut Fürst Spätburgunder ‘Tradition’ - De Grote Hamersma

Weingut Fürst

Spätburgunder 'Tradition' 2018
Geproefd op 24 januari 2021

Paul Fürst. Bepaald geen nobody. Een van de beste producenten van rode wijn van Duitsland. Ik ken een aantal van zijn spätburgunders die stuk voor stuk een 9 of hoger scoorden in eerdere edities van DGH. Zijn frühburgunder Centgrafenberg noteerde zelfs eens een 10-. Kortom, het is traditie dat hij er stevig op los scoort. Dat gebeurt dan ook met deze Tradition. Niet zo pruimig en mollig als menige Duitse pinot noir maar slank en mineraal. Licht kruidig, fijn bessig, fijne geslepen rondingen en met mooie zuren. 

DGH-collega Klei beschrijft 'm in zijn bijdrage voor Kleigoed & Hamerstuk als 'Lichtvoetig, pezig, gespierd. Een en al bekoorlijke strengheid.' Ik zou zeggen: lees het hele stuk nog eens na. Hoe dan ook, ook hij meent dat een vergelijking met hoge bourgogne op de loer ligt. Dat gezegd hebbende: check ook zijn witte. Van chardonnay. Dat moge duidelijk zijn.

wine-score-star
Rood
Producent: Weingut Fürst spätburgunder >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 23.15
wine-score-star
Rood
Producent: Weingut Fürst
spätburgunder >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Anfors-Imperial € 23.15
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.