Vorig oogstjaar ging de kwaliteit - indachtig de naam - bergopwaarts. Het rode fruit verzorgder en gesoigneerder. Onthaarde framboosjes, onthaaste aardbei, een kordate kers. Een snufje kruiderij, een schuchter sinaasappelmarmelade bittertje en kwiek kwebbelende zuurtjes die repten over frissigheid. Inmiddels zoekt Montaignan het nog wat hogerop. 'Zo stijlvol als een goede Côtes de Provence rosé' noteerden we. En omdat deze gewoonlijk ook hogere prijskaartjes noteren dan zo'n 'nederige' Pays d'Oc verdient Montaignan een pluspuntje extra.
Bekijk hier alle goed scorende wijnen van JumboMontaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete visje, rode mul met antiboise en kropsla.
Waarom? Omdat het fruitige, kruidige, verfrissende en dorstlessende van deze Zuid-Franse rosé er zo mooi bij combineert.
Bekijk hier het volledige recept om zelf te maken