Ronan by Clinet - De Grote Hamersma

Ronan by Clinet

2019
Geproefd op 10 februari 2024

Ronan. Klinkt als een nieuw actiefilm met onze nationale kamerbrede kleerkast Rico Verhoeven. Is echter een kloeke en gespierde bordeaux die de voornaam draagt van de zijn baas, Ronan Laborde, eigenaar van Château Clinet, domein op het Pomerol plateau.

Modern gemaakt. Eerder proefden we ‘m uit een mooi jaar: 2015. Meer dan geslaagde oogst, juist voor merlot, perfecte omstandigheden, pico wijn. Kleur, concentratie en balans. Donkere pruim, cassis en laurier en bewaarpotentie.

2016 ging overall zelfs als ‘excellent’ de boeken in. Links en rechts een droogtestressje maar dat gold alleen voor de jonge stokken. En daar is Ronan niet van. ‘Meer vlezigheid en vulling, met name uit het kruidenrekje’ noteerden we destijds.

Ook 2018 was zo fijn. Die was ingetimmerd met eikenhouten vloerdelen. Zodoende, sweet & spicy, gewelde pruimen, rijpe kersen en velours tannines. De Ster bleef stralen, omdat Ronan ook deze reis weer erg veel te bieden had voor dat geld.

Thans hebben we 2019 in het proefglas. Bijkans puur merlot (95 procent ) met nog een shotje ‘cabernets’. En om eerlijk te zijn vinden we ‘m nu nog overtuigender. Minder leunend op zijn hout, minder nadrukkelijk spicy. Eleganter, gelaagder, frisser, energieker en spiritueler.

wine-score-star
Rood
- Bordeaux - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 12.95
wine-score-star
Rood
- Bordeaux - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Colaris € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.