Irancy. Niet het eerste dat je roept als je tijdens de quiz De Wijnste Mens gevraagd wordt om een appellation in Bourgogne te roepen. Maar het is er toch echt een. Bovendien een van de eerste die je tegenkomt als je vanuit het Hollandse die kant oprijdt: een paar kilometertjes maar onder Chablis.
Rij je Irancy binnen en je vraagt een leuke herbergier wie er ter plekke nou een beetje knappe pinot noir maakt dan is het niet ondenkbaar dat deze dan juist wel als eerste Renaud noemt. Nu is de familie daar ook al vier generaties bezig en zag David in 1998 Irancy zijn AC-status verdienen. Volgens de herbergier mede dankzij hem overigens.
Laat dan voordat je de steven wendt richting het domaine ter plekke vast een flesje inschenken. Renaud is een houtvermijder. Zodoende volledig op roestvrij staal opgevoed. Pinot noir zonder bezwaar. Lichtvoetig, verfijnd, monter, verse aardbeien, kersen, bramen en bessen. Precies, zuiver, op fruit, en van vreemde invloeden vrij.