Poggio Grande

Sesterzo 2016
Geproefd op 18 februari 2021

Al een smakelijke blend geproefd van Poggio Grande met sangiovese. Dit is de 100 procent editie. En waar de blend genoemd is naar een lievelingspaard (zie Scorbutico) heeft Sesterzo zijn naam te danken aan een ontdekking die wijnmaker Luca Zamperini ruim twintig jaar geleden in de wijngaard deed. Luca was lucky: hij vond er een oude Romeinse munt, een sesterzo. 

Even kreeg hij dollartekens in de ogen. Fantasieën over een eigen vliegtuig, lunchen met zijn bankier op de Kaaimaneilanden, alleen nog maar wijn maken bij wijze van hobby. Helaas is de realiteit dat zo'n sesterzo bij Tussen Kunst en Kitsch niet hoger wordt getaxeerd dan een paar tientjes. 

Gelukkig kon hij munt slaan uit de kwaliteit van het rood dat zijn sangiovesestokken hem brachten. Klassiek en rustiek maar zonder roestig en stram te worden. Licht belegen maar alert. Vieve blik op gewelde pruimen, warme kersen, zwarte thee, fluisterende specerij, een kopjesgevend katjesdropje, buigzame tannines en een bedeesde, beschaafde finale die toch lang blijft doorklinken. Zo ook de glazen. Om ook nog even te proosten op een erg goed jaar. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van De Kleine Wijnboer
Rood
Orcia - Italië
sangiovese >
14%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Kleine Wijnboer € 17,50
Rood
Orcia - Italië
sangiovese >
14%
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Kleine Wijnboer € 17,50