Domaine des Escaravailles Les Sablières - De Grote Hamersma

Domaine des Escaravailles

Les Sablières 2021
Geproefd op 30 november 2023

Escaravailles. Plaatselijk jargon voor ‘scarabee’. Een broederschap die deze keversoort hoog had zitten, is de vorige eigenaar van het domein geweest. De recente propriétaire, Gilles Ferran, aanbidt gelukkig rode wijn als hoogste god. Die verering gaat zelfs zover dat hij zich laat adviseren door Philippe Cambie, een van de beste oenologen van Frankrijk.

Samen weten zij zeer oude grenache (tot tachtig jaar oude stokken), aangevuld met syrah tot fraaie resultaten te bewegen. Mede dankzij milieuvriendelijke inspanningen in de wijngaard, vaardige vingers aan de table de tri waar onrijpe druifjes en andere ongerechtigheden worden verwijderd en het voorzichtige gebruik van eikenhout produceert Domaine des Escaravailles prachtige, volbloed rhônes.

Zoals deze Les Sablières. Veel, donker sap. Soepel, zacht, fiks peperig. Goede bittertjes, aardsigheden, truffelzucht en smeuïge tannines. Wat meer ‘inhoud’ dan de 2018 die we al eens eerder beoordeelden. Behaaglijke, energieke rhône waarmee het prettig met de broeders drinken is.

wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 13.50
wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Okhuysen € 13.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.