Rock 'n Rolle

Star 2019
Geproefd op 22 feb 2021

Soort Ik Vertrek. Maar dan voor op de radio. Rock 'n rolle: droom van dj Gerard Ekdom die werd bevangen door het wijnvirus. Was zo verstandig om niet een aftands domein te kopen en zelf daar zijn schouders onder te zetten. Zijn luisteraars zouden 'm te erg gaan missen. 

Werd via via in contact gebracht met een kwaliteitsproducent in het zuiden van Frankrijk en ging daar met professionele wijnhulp zijn heuse, echte eigen wijnlijn samenstellen. En toen deze dan na veel proeven, proeven en nog eens proeven uiteindelijk zo lekker was dat Ekdom moeite kreeg met uitspugen liet hij natuurlijk geen lullig etiketje met een wormstekig kasteel op de flessen plakken. Hij vroeg zijn rock & roll vriend, artiest Selwyn Senatori, om kwasten en spuitbussen ter hand te nemen en voor zijn rood, wit rosé & sparkling een heus rock & roll-waardig design te maken. 

Ooit proefde ik achter zijn rug om al deze Rock 'n Rolle 'Star'. Op speciaal verzoek overigens. Ekdom werd veertig. En voor zijn verjaardag werd een speciale krant gemaakt. En gezien zijn liefde voor wijn mocht daarin een bijdrage van mijn hand niet ontbreken. Aldus bezong ik Gerard Ekdom.

Een permante five o’clock shadow in zijn kaken geëtst. Staat ‘m goed. Doet een Rock ’n Rolle Animal als Lou Reed verbleken. Ieder dag opstaan met meteen al de 5 in de klok. Vindt ie fijn. Mag ie drinken. Helemaal nu. Die man is jarig jarig. 

Kroonjaar. Ober! Pak de beste fles die je vinden kunt en schenk deze aan de Hogepriester van de Laaglandse radio. Laat hem zijn stembanden smeren met een fles spraakwater die zijn gelijke niet kent. Ach, wat een toeval! Het is zijn eigen witte Rock ‘n Rolle. Een betere keuze had ik niet kunnen maken. Laat mij eerst nog even voorproeven. We kunnen geen enkel risico nemen. Maar ach jee en hoera! Zomaar een vette 8,5. Niet gek voor een beginner. 

Vanwege een groot en breed uitwaaierend mondvermaak. Een flux de bouche als van de grote meester zelf. Spitsvondig en alert. Soundbites strooiend van beduusde besjes, flirtende vlierbessen, flinterende foelie, het fijn van jasmijn, laverende lavendel en kalmerende kamille, aaneengeregen door limoncellozuren in driekwartsmaat. Ach Gerard, schenk mij ook nog eens in.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Voordeelwijnen
Wit
Pays d’Oc - Frankrijk
chardonnay > rolle
14%
Te koop bij Prijs
Voordeelwijnen € 8,99