Whispering Angel Caves d’Esclans - De Grote Hamersma

Whispering Angel

Caves d’Esclans 2020
Geproefd op 4 maart 2021

Vraag een liefhebber wat de beroemdste Provence-rosé is en bijna zonder uitzondering zal het antwoord ‘Domaine Ott’ luiden. Maar volgens Château d’Esclans is dat verleden tijd. Aan ambitie en materiaal is daar geen gebrek. 

‘There has to be something to challenge Domaine Ott,’ meent eigenaar Sacha Alexis Lichine. Een uitdaging die deze telg uit een gereputeerd Bordeaux-geslacht is aangegaan met de hulp van Patrick León, een buurtgenootje dat eerder wijn-eindverantwoordelijk was op Mouton-Rothschild. Onder andere tachtig jaar oude grenachestokken, lagering op Frans eikenhouten demi-muids (500 liter vaten) en bâtonnage moeten de rest doen en de wijnen van Château d’Esclans ‘tot de beste van de wereld’ maken. In ieder geval behoren ze al wel tot de kostbaarste. Dit instapmodelletje Whispering Angel mag voor net geen twintig euro nog sympathiek geprijsd worden genoemd. 

Maar van de topcuvée verschiet zelfs de duurste Ott van kleur: Garrus kost meer dan honderd euro. Toegegeven, het zijn prachtige wijnen. Met veel finesse, elegantie, diepgang, complexiteit en talmende afdronken… De iets eenvoudiger Les Clans werd door een collega zelfs bejubeld met: ‘Dit is geen rosé, dit is Meursault.’ En dan valt een eurootje of zestig wel weer mee natuurlijk. 

Enfin, Whispering Angel is ook dit jaar weer ingestuurd voor De Grote Hamersma. En ook deze oogst leidt niet tot klagen. Het is verfijnd en elegant. Het zweeft tussen perzik en bosaardbeitjes. Toucheert met de voetjes tijm. En wappert op een fris zomerbriesje door richting gedroogde abrikoos en rozemarijn. 

Breaking news om even aan te geven dat we hier met luxe waar te maken hebben: het domein is onlangs aangekocht door de multinational in luxury brands, LVMH, Louis Vuitton Moet Hennessy. Kortom, haast u: de prijstang met een grote P is hun beste vriend. 

wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
The Wine List € 19.75
wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
The Wine List € 19.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.