Goccia

3Q 2019
Geproefd op 6 mrt 2021

Niet schrikken: papieren fles. Mag je die dan wel fles noemen? Valt in ieder geval een hoop op te lezen. Alsof het een boek betreft. Is afkomstig uit 'Umbria, the green heart of Italy.' Dan weten we dat vast. Is voor 94% vervaardigd uit gerecycled karton. Zorgt voor een zes maal lagere CO2 belasting dan een glazen fles. Is ook vijf keer lichter. Vervolgens is er ook aan wijnwetenswaardigheden geen gebrek. Goccia betekent in het Italiaans 'druppel'. En 3Q is een verwijzing naar quercia, de eikenbomen die het domein omzomen. 

En daar was de schrijver zo verguld over dat deze daarna meteen een van de gebruikte druiven die hij op de achterkant heeft vermeld verkeerd heeft geschreven. Volgens de scribent van dienst is er voor deze blend sangiovese, merlot en carbernet gebruikt. Wellicht was hij nog in de ban van de lagere carbon footprint die deze rosso achterlaat.

Laat ie ook nog een smakelijke herinnering achter, iets dat bij al te nadrukkelijk flirten met milieu en wereld reddende activiteiten nog wel eens wordt vergeten? 

Jazeker. Een goed geluimde, volle ronde, zoetige, zachtige, rijpe, dikke goedzak. Donkere, gewelde pruimen, kersenvlaaivulling, zoete specerijen en smeerbare tannines. Als je het boek uit hebt, zien we je voor de verandering dit keer eens bij de papierbak.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Marqt
Rood
Umbria - Italië
Te koop bij Prijs
Marqt € 9,99