Nyetimber Classic Cuvée - De Grote Hamersma

Nyetimber

Classic Cuvée
Geproefd op 2 september 2023

Jaren geleden circuleerden er al berichten in de pers dat de grote Champagnehuizen hun oog hadden laten vallen op het zuiden van Engeland. Want zelfde kalkondergrond als in Reims en omstreken. Niks meer van gehoord. Tot er eens een bericht vanuit de Engelse pers opdook: Engels mousserend verslaat Champagne tijdens blindproeverijen. Leuk voor het chauvinistische en vooral ook bubbelgekke land. 

Ziehier Nyetimber. Gemaakt met de klassieke Champagnedruiven. Is wel degelijk een mooie mousserende wijn. Zacht, met veel tropisch fruit vooral. Waarschijnlijk dankzij hoofdrolspeler chardonnay. Fijne romigheid bovendien. Serieus en goed gemaakt. Hollands glorie bovendien: eigenaar Eric Heerema die wel wat zag in dit domein dat een anno heeft van 1086. 

Veel, veel later maar ook veel, veel harder toe te juichen zijn Cherie Spriggs and Brad Greatrix. Cherie is de Canadese hoofdwijnmaker en won in 2018 als eerste vrouw en als eerste wijnmaker buiten de Champagne de titel ‘Mousserende Wijnmaker van het Jaar 2018’. 

Ze mag deze houden, ook nu Brexit een feit is. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Sussex - Engeland
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 45.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Sussex - Engeland
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 45.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.