Nyetimber Tillington Single Vineyard - De Grote Hamersma

Nyetimber

Tillington Single Vineyard
Geproefd op 10 maart 2021

Ruim 260 hectaren wijngaard in eigen bezit. Nyetimber valt met een productie van een miljoen flessen dan ook niet in de categorie boutique wineries . Maar laten die nu probleemloos moeiteloos een baasje vinden. En niet alleen in het belletjes gekke Engeland. Over de hele wereld is Nyetimber inmiddels een begrip. Begrijpelijk. Buitengewone kwaliteit. Van hun Multi Vintage Classic Cuvée tot en met deze Single Vineyard Tillington met een geruststellend vintage prijskaartje. 

Kan deze die weelde dragen? Probleemloos. Voor wie ook grote vintage champagnes op waarde weet te schatten en er de verlangde 125 euro voor over heeft. Hand geplukte druiven. Strenge selectie. Ontstelen. Vijf jaar rusten op eigen gisten. Een en ander wijst de weg naar een fraaie smaakpapilbeleving. Pinot noir duidelijk daar: klein rood fruit. Aardbeien millefeuille. Frambozen met een krul limoenzest. Brioche, het zoet-bittere van pain d’amande, dotje crème anglaise, fijne zuren. Single luck.

wine-score-star
Wit Mousserend
- Sussex - Sussex
Producent: Nyetimber chardonnay >pinot noir >
12%
droog
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 125.00
wine-score-star
Wit Mousserend
- Sussex - Sussex
Producent: Nyetimber
chardonnay >pinot noir >
12%
droog
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij De Gouden Ton € 125.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.