Burzi Plaustra - De Grote Hamersma

Burzi

Plaustra 2019
Geproefd op 13 maart 2021

Wijnbar-ontdekking van de importeur. 'Kent u Burzi al?' informeerde de uitbater. 'Alberto en Caterina Burzi, daar moet u eens langsgaan. Net aan dertig, nog geen 7 hectare. Hebben het domein overgenomen van hun opa die tot 2012 zijn druiven aan de coöperatie leverde.' Kennismaken met de nieuwe generatie bleek tevens een gouden greep. Met respect voor natuur en de eigenheid van barbera en nebbiolo maken broer en zus hun rood. 

Eerst maar eens deze barbera geproefd, waarvan wel wordt beweerd dat deze druif zijn naam dankt aan vinum berberis, een nadrukkelijk bitter-zuur drankje op basis van zuurbessen dat in de middeleeuwen. Je begrijpt, daar zijn de geleerden nog over aan het bekvechten maar een ding is zeker zuur-bitter is zo'n beetje het daderprofiel van barbera. 

Zo ook van deze Plaustra. Maar wel met een hedendaagse touch. De zure kersen en bessen wat zoeter. Het bittere vervriendelijkt. De tannines mild en soepel. Rijp, gevuld en geconcentreerd uit een voor Piemonte heerlijk jaar. Op naar de nebbiolo-inspanningen voor hun Langhe en Barolo's 

wine-score-star
Rood
- Barbera d’Alba - Italië
Producent: Burzi barbera >
14%
vol
Te koop bij Prijs
ZekVinos € 15.95
wine-score-star
Rood
- Barbera d’Alba - Italië
Producent: Burzi
barbera >
14%
vol
Te koop bij Prijs
ZekVinos € 15.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.