Mazzei Fonterutoli n.10 - De Grote Hamersma

Mazzei

Fonterutoli n.10 2019
Geproefd op 19 maart 2021

Wijn van Nummer 10. Downing Street? No, no. Castello di Fonterutoli, Via Puccini, 4, in Castellina Chianti. Wijnautoriteit James Suckling is ook al langs geweest om de 2016 oogst te beoordelen. Proefde toen rode kersen. Lichte notigheid. Heeft toen een sticker met 92 punten achtergelaten. En die troffen we destijds ook op de fles.

Nu ontbreekt ie. Omdat er aan de wijn ook iets ontbreekt? Integendeel. 2019 was juist een nog beter jaar voor Toscane. Er wordt wel gesproken over de beste oogst sinds 2000. Enfin, mogen ze als ze willen er van ons dit jaar een medaille opplakken met een 9- en een Ster van De Grote Hamersma. Vanwege wederom die fijne kersjes, levendig en vol sap. Mooie zuren. Besjes, iets blauwe pruim, wat lauriervertier. En ook om vrolijk van te worden: twee euro voordeliger dan die 2016. Wat een mazzel. Of moeten we zeggen: wat een Mazzei? 

wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Mazzei merlot >sangiovese >
13%
vol
Sterwijn
wine-score-star
Rood
- Toscana - Italië
Producent: Mazzei
merlot >sangiovese >
13%
vol
Sterwijn
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.