Koutoubia - De Grote Hamersma

Koutoubia

2018
Geproefd op 30 maart 2021

Algerije. Toch ook echt een wijnland. Met dank aan de druifluis die eind negentiende eeuw in Europa huishield. Franse wijnmakers op de vlucht, richting de eigen kolonie. In de handbagage: cinsault en grenache, hun eigen zuiddruiven. En die druiven zijn daar in ieder geval gebleven. 

Ooit werd er niet meer dan bulk- en mengmateriaal van gemaakt maar inmiddels is het vizier meer op kwaliteit gericht. Ziehier Koutoubia, tot ons gebracht door Société des Grands Crus de l'Ouest in Oran, zo'n beetje de beste wijnregio. Opvallend: smaakt verre van zuidelijk. Zou je niet beter weten zou je 'm zelfs zo in het noorden van Frankrijk duiden. Beschaduwde bramen, net aan rijpe pruim wat zure bessen, groene kruiderij, aangename aardsigheid en stevige tannines. Niet meteen iets om direct naar Algerije te rijden maar smakelijk, fris en sappig. 

wine-score-star
Rood
- Coteaux de Mascara - Algerije
Producent: Koutoubia cinsault >grenache >
13%
vol
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 10.95
wine-score-star
Rood
- Coteaux de Mascara - Algerije
Producent: Koutoubia
cinsault >grenache >
13%
vol
Te koop bij Prijs
La Grand' Halte € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.