Penfolds BIN 389 Cabernet Shiraz - De Grote Hamersma

Penfolds

BIN 389 Cabernet Shiraz 2012
Geproefd op 10 april 2021

Een van de beste wijnen van wat bekendstaat als het beste wijnbedrijf dat actief is in de ‘warme’ delen van Australië. Nu hoeven bezoekers aan de cool climates ook bepaald geen thermisch ondergoed in de koffer mee te nemen, maar daar is het relatief frisser. Eucalyptus regeert, dan volgt cacao, dan sterk geconcentreerd zwart fruit. 

Zwarte bessen op velours, bramen zonder stekels, alleen de rijpste, de mooiste, dus zonder witte of groene onrijpe plekjes, kersen van het formaat pruim, pruimen van het formaat klein maar rijp, bosbessenlikeurzoet, alles op zijn plek, overal respect, nergens voordringen, beschaving en balans. 

Opvallend: al eerder jongere oogstjaren geproefd die Appie al voerde, waaronder 2013, 2015 en 2016. En plots was daar 2012. Palletje vergeten in het DC? Hoe dan ook: klasse. Met name dit jaar waarin met name cabernet sauvignon schitterde. 

wine-score-star
Rood
Producent: Penfolds cabernet sauvignon >shiraz >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 59.00
wine-score-star
Rood
Producent: Penfolds
cabernet sauvignon >shiraz >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 59.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.